2000 bewoners tegen bouw houtenbrug in Boven-Surinamegebied ondertekenen petitie

protest actie boycot strijd

GFC NIEUWSREDACTIE- 2000 personen in het Boven-Surinamegebied die tegen de bouw zijn van een houtenbrug hebben deze week een petitie aangeboden aan de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee.

De Saramaccaanse gemeenschap geeft in een petitie aan dat zij met verbazing via de media heeft vernomen dat het houtverwerkingsbedrijf een brug gaat bouwen over de Surinaamserivier.

De gemeenschap geeft aan eerder een brief te hebben gericht naar het parlement, waarna zij nu wederom genoodzaakt zijn het opnieuw in te dienen in de vorm van een petitie.

De woongemeenschap vraagt om alles in het werk te stellen om de bouw van de brug onmiddellijk stop te zetten of af te wijzen vanwege de volgende redenen:

1. Deze brug zal enkel en alleen zorg dragen voor belemmering van het gangbare waterverkeer dat essentieel is voor het dagelijkse leven in het gebied.

2. De weg die vanaf deze brug zal moeten leiden naar het Tapanahony gebied waar de concessie van eerder genoemd bedrijf is, zal enkel zorg dragen voor verdere vernietiging van het milieu en daardoor belemmering van de economische activiteiten van de gemeenschap

OOK INTERESSANT
Handelingen brandstichtende jongeren vastgelegd op camera

3. Het vervoeren van hout over de weg vanaf Atjoni richting Paramaribo zorgt voor overbelasting van de weg en dient dus beperkt zoniet verboden te worden. Wij willen gebruik maken van deze gelegenheid om u te vragen erop toe te zien dat een grondige rehabilitatie plaatsvindt van de bestaande bruggen aan de Afobakkaweg en de weg naar Atjoni.

4. Deze twee hoofdwegen (de Afobakaweg en de weg naar Atjoni) zijn onmisbaar voor het reizen van- en naar het achterland en dienen daardoor met de meeste zorg onderhouden te worden.

Voorzitter Bee heeft na de overhandiging aangegeven dat in een gesprek met de president deze zaak verder besproken zal worden. “Met de ondertekening betekent dit dat er draagvlak is. Wij zullen serieuze aandacht geven hieraan”, aldus de parlementsvoorzitter.

DNA-voorzitter Bee heeft de petitionarissen niet alleen voor de overhandiging bedankt, maar ook voor de manier van aanpak.