fbpx

Zelfs ‘rijke’ mannen en vrouwen uit Paramaribo- Noord stelen in de supermarkt

GFC NIEUWSREDACTIE- De eigenaar van een bekende supermarkt in het noorden van Paramaribo vertelt dat niemand er vanuit moet gaan dat alleen arme mensen zich schuldig maken aan winkeldiefstallen.

Het is volgens hem nog steeds een verkeerd idee dat bij veel mensen leeft: rijke mensen die hun boodschappen doen zouden niet stelen.

Hij legt aan GFC Nieuws uit dat er gevallen zijn waarbij zowel vrouwen en mannen van wie je het nooit zou verwachten betrapt worden op het stiekem willen meenemen van spullen zonder ervoor te betalen.

“Netjes geklede personen die met grote en dure auto’s onze supermarkt bezoeken presteren het om in het geniep te stelen”.

“Het zijn dus beslist niet alleen de minder draagkrachtigen die tot de grote groep dieven en dievegges van Suriname behoren”, weet hij zeker.

BEKIJK OOK
Man door gewapende criminelen overvallen en beroofd van BMW, goud en geld

Volgens hem is er sprake van een toename van het aantal ontvreemdingen.

Opvallend is dat vrouwen vooral cosmetische producten de winkel uit willen smokkelen.

“Men gaat zelfs zover om luxe producten open te maken en de inhoud over te schenken in zelf meegenomen bakjes. Elke dag vinden wij opengemaakte items waarvan de inhoud is verdwenen”.

“Wij komen ogen tekort om de vele dieven en dievegges in de gaten te houden”, aldus de supermarkthouder.

De meesten van hen worden volgens hem niet gepakt. De meeste diefstallen komen pas achteraf, in enkele gevallen pas na controle van de camerabeelden boven water.

Foto ter illustratie.