fbpx

Worden bekenden en topcriminelen in Suriname nu ontmaskerd door operatie SKY?

INGEZONDEN- De politie zegt een goudmijn aan informatie te hebben verzameld over de activiteiten van personen in de onderwereld.

Vooral in het harddrugscircuit waar er vele miljoenen worden verdiend zijn er de afgelopen dagen een aantal miljonairs achter de tralies gezet.

Door slim werk van de Nederlandse politie in samenwerking met IT- specialisten is het mogelijk geweest om communicatie tussen criminelen en hun organisaties nauwlettend te volgen.

De onderwereldfiguren waren in de veronderstelling dat ze ongestoord veilig konden praten en schrijven, wat achteraf dus niet zo blijkt te zijn.

Het is waarschijnlijk dat de tienduizenden geheime berichten en gesprekken die onderschept zijn ook tot arrestaties en arrestatieverzoeken van Surinaamse kopstukken binnen de drugswereld tot gevolg zullen hebben.

BEKIJK OOK
Shell informeert NH over status exploratieprogramma

De operatie SKY laat wederom zien dat geen enkel gesprek of bericht dat wordt verzonden helemaal veilig is en geheim blijft. Er zijn altijd derden die zullen meekijken.

J. Verploegen

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Militairen inzetten als tuinmannen en wachters belachelijk