fbpx

WK-demonstrant stormt veld binnen met regenboogvlag en draagt T-shirt met de tekst ‘Save Ukraine’ en ‘Respect for Iranian Women’

GFC NIEUWSREDACTIE- Een demonstrant rende maandag het veld op tijdens een WK-wedstrijd tussen Portugal en Uruguay, met een regenboogvlag in de hand om te protesteren tegen het standpunt van gastheer Qatar over homoseksualiteit.

Mario Ferri Falco, een seriële pitch indringer, droeg ook een T-shirt met de tekst “Save Ukraine” op de voorkant en “Respect for Iranian Women” op de achterkant.

Stewards achtervolgden hem en hij liet de vlag op het veld vallen voordat hij van het veld werd geëscorteerd in het Lusail Stadium.

Falco – bijgenaamd “Il Falco” of “The Falcon” – is een 35-jarige Italiaanse activist en een professionele voetballer die het meest recent in India speelde.

BEKIJK OOK
Amerikaanse leger schiet Chinese spionageballon neer boven Atlantische Oceaan

In 2010 rende hij het veld op tijdens een wedstrijd in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten, met de boodschap “Free Sakineh”, verwijzend naar Sakineh Mohammadi Ashtiani, een Iraanse vrouw die ter dood werd veroordeeld door steniging nadat ze schuldig was bevonden aan overspel en samenzwering om haar man te vermoorden.

Ze werd uiteindelijk vrijgelaten in 2014 na negen jaar in de dodencel.

Foto: Getty/DeFodi Images