fbpx

Whoopi Goldberg stopt met Twitter: “Vanaf vanavond ben ik klaar”

GFC NIEUWSREDACTIE- Whoopi Goldberg van The View kondigde vandaag in de show aan dat ze Twitter verlaat en noemde de ambtstermijn van Elon Musk van een week “een puinhoop”.

Goldberg deed de aankondiging na het samenvatten van het Twitter-nieuws van vorige week – de ontslagen van het personeel (en enkele rehirings), de $ 8 blue check-vergoeding en, ten slotte, het verbod van komiek Kathy Griffin voor het gebruik van de naam van Elon Musk als een parodie-account.

“Ik stap vandaag uit omdat ik gewoon het gevoel heb dat het zo rommelig is. Ik ben het beu dat bepaalde soorten functies nu geblokkeerd zijn om weer aan te gaan. Dus ik ga eruit, en als het genoeg tot rust komt en ik me comfortabeler voel, kom ik misschien terug. Maar vanaf vanavond ben ik klaar met Twitter.”

Goldbergs verwijzing naar “bepaalde soorten attitudes” die terugkeerden op Twitter was een duidelijke toespeling op een toename van racistische en antisemitische berichten op het platform.

Co-host Sunny Hostin was het eens met Goldberg’s beoordeling van Twitter uit het Musk-tijdperk en zei: “Het is zo’n hels landschap geworden.”

“Ik volg daar rechtsgeleerden, ik volg de SCOTUS-blog, ik volg thought leaders, en het is daar zo’n goede plek voor,” zei Hostin, eraan toevoegend: “En nu heb je deze Elon Musk die het verandert in iets dat het nooit had moeten zijn. Hij zegt dat het ‘het openbare plein’ wordt. Nou, ik wil geen deel uitmaken van dat openbare plein, maar ik wil ook de waardevolle informatie die daar kan worden geplaatst niet missen.”

BEKIJK OOK
'Ik mag Hitler wel': Kanye West prijst nazi tijdens bizar Alex Jones-interview

Alyssa Farah Griffin, de conservatieve stem van de show, zei dat ze een “haat-liefdeverhouding met Twitter” heeft, waardeert het nieuws dat van het platform kan worden gehaald, maar is het met Hostin eens dat het “een hellandschap” is geworden.

Co-host Ana Navarro, verwijzend naar een recente wet van de Europese Unie die vereist dat sociale mediaplatforms desinformatie bestrijden, zei: “Ik denk dat het tijd is dat de Amerikaanse regering hiernaar kijkt, want op dezelfde manier waarop we worden gereguleerd door de FCC en radiostations worden gereguleerd, eerlijk gezegd, een plaats als Twitter heeft veel meer bereik en is veel gevaarlijker.” Wat Musk betreft, zei ze: “hij is er en veroorzaakt dagelijks drama.”

Goldberg sloot het segment af door op te merken: “Mensen blijven zeggen dat het vrijheid van meningsuiting is, maar alle meningsuiting is geen vrijheid van meningsuiting. Sommige uitingen zijn niet oké vrijheid van meningsuiting. Dus daar moet iedereen het over eens zijn, maar als mensen blijven zeggen ‘Je hebt mijn vrijheid van meningsuiting geschaad’, wordt het een probleem. Weet je wat? Dat is ons probleem. Maar het is niet mijn probleem vandaag, want ik ben eruit.”