fbpx

WHO dringt aan op voorzichtigheid nadat hond besmet raakte met apenpokken

GFC NIEUWSREDACTIE- De Wereldgezondheidsorganisatie riep woensdag mensen die besmet zijn met apenpokken op om te voorkomen dat dieren worden blootgesteld aan het virus na een eerste melding van overdracht van mens op hond.

Een eerste geval van overdracht van apenpokken van mens op hond – tussen twee mannen en hun Italiaanse windhond die samen in Parijs wonen – werd vorige week gemeld in het medische tijdschrift The Lancet.

“Dit is het eerste geval dat wordt gemeld van overdracht van mens op dier en we geloven dat het de eerste keer is dat een hond is geïnfecteerd,” vertelde Rosamund Lewis, de technische leider van de WHO voor apenpokken aan verslaggevers.

BEKIJK OOK
Russische oud-president Medvedev zegt dat NAVO niet zal ingrijpen als Rusland kernwapens inzet

Experts waren zich bewust van het theoretische risico dat een dergelijke ontwikkeling mogelijk is, zei ze, eraan toevoegend dat volksgezondheidsinstanties al mensen die aan de ziekte leden hadden geadviseerd om “zich te isoleren van hun huisdieren”.

Ze zei ook dat “afvalbeheer van cruciaal belang is” om het risico op besmetting van knaagdieren en andere dieren buiten het huishouden te verlagen.