Wetenschappers vangen mysterieuze radiosignalen uit de ruimte op

Sterren heelal

GFC TECHNOLOGIEREDACTIE- Enkele astronomen in de VS hebben een bericht in circulatie gebracht als zouden er mysterieuze radiosignalen uit de diepe ruimte zijn gedetecteerd wat speculaties doet ontstaan over buitenaardse communicatie.

Het signaal is volgens de deskundigen gedetecteerd door de reusachtige metergolfradiotelescoop van NASA in India, die signalen oppikt van een sterrenstelsel dat ongeveer 9 miljard lichtjaar van ons verwijderd is.

Wetenschappers zijn volgens hen nog bezig met het decoderen van de betekenis van het signaal, maar het heeft ongebruikelijke eigenschappen die afwijken van bekende bronnen zoals sterren of zwarte gaten.

Radiosignalen uit de ruimte worden regelmatig ontvangen. Sinds de ontdekking van de eerste radiosignalen uit de ruimte in de jaren 1930 zijn wetenschappers voortdurend bezig met het waarnemen en bestuderen van deze signalen.

Deze radiosignalen kunnen afkomstig zijn van verschillende bronnen, zoals pulsars, quasars, supernova’s, sterrenstelsels en zelfs mogelijk van buitenaardse bronnen.

Verder onderzoek is nodig om de bron en intentie van het signaal nauwkeurig te bepalen.

OOK INTERESSANT
Zorgen om uitgaansleven en social media obsessie van 33-jarige vrouw uit Paramaribo