Werknemers scholen Ohio mogen zich binnenkort bewapenen

GFC NIEUWSREDACTIE- Schooldistricten in de Amerikaanse staat Ohio kunnen hun werknemers binnenkort bewapenen zodra het wetsvoorstel dat maandag is ondertekend door gouverneur Mike DeWine wordt goedgekeurd.

De wet vereist maximaal 24 uur training voordat een werknemer een wapen kan dragen en tot acht uur jaarlijkse training.

De trainingsprogramma’s moeten worden goedgekeurd door het Ohio School Safety Center.

Scholen kunnen aanvullende training bieden als ze dat willen.

Naast deze maatregel heeft de staat verschillende andere schoolveiligheidsmaatregelen getroffen, waaronder US$ 100 miljoen voor het upgraden van schoolbeveiliging op basisscholen en US$ 5 miljoen voor hogescholen.

De staat voegt ook 28 werknemers toe aan het schoolveiligheidscentrum om met districten te werken aan veiligheidskwesties.

Ohio heeft ook US$ 1,2 miljard aan welzijnsfinanciering verstrekt voor scholen om geestelijke gezondheid en andere problemen aan te pakken.

De gouverneur zei dat zijn voorkeur blijft dat schooldistricten gewapende schoolagenten inhuren, maar zei dat de wet een ander hulpmiddel is voor districten die kinderen willen beschermen.

Hij benadrukte dat het optioneel is, geen vereiste.

Vorig jaar stierven 120 kinderen door vuurwapengeweld, vergeleken met 96 in 2020 en 71 in 2019, volgens gegevens van het ministerie van Volksgezondheid.

DeWine riep opnieuw collega-Republikeinse wetgevers op om die maatregelen goed te keuren, hoewel ze tot nu toe geen interesse hebben getoond in de wetsvoorstellen.

OOK INTERESSANT
ABOP en PL willen 'more power' na 2025 en continuïteit samenwerking met VHP deze regeerperiode