fbpx

Wereldleiders bespreken meest urgente kwesties over klimaatverandering tijdens Klimaattop in Egypte

GFC NIEUWSREDACTIE- De VN-klimaatconferentie (COP27) kan gecategoriseerd worden als een van de belangrijkste bijeenkomsten van dit decennium.

Daar slaan wereldleiders de handen in elkaar om een klimaatcatastrofe af te wenden. Suriname is klaar om zijn verantwoordelijkheid op te nemen.

Een delegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi zal in Egypte participeren aan de klimaattop. De president zal de participerende landen toespreken en hen deelgenoot maken van de Surinaamse visie met betrekking tot klimaatverandering.

De wereldleiders zijn van 7 tot 8 november op de top, die van 6-18 november zal duren. In Egypte zullen deze wereldleiders de meest urgente kwesties over klimaatverandering bespreken.

BEKIJK OOK
Hernieuwbare energie hoog op agenda regionale conferentie

Daaronder vallen onder meer toegang tot klimaatfinanciering, verlies en schade voor ontwikkelingslanden en het transformeren van energiesystemen. Op deze klimaattop worden afgevaardigden uit bijkans 200 landen verwacht.

COP27 zal voortbouwen op de resultaten van COP26 om actie te ondernemen en de klimaat noodsituatie aan te pakken. De ontwikkelingslanden zullen op deze klimaatconferentie in Egypte aandacht vragen voor concrete plannen en het inlossen van gemaakte beloften door de geïndustrialiseerde landen tijdens voorgaande bijeenkomsten.

De presidentiële delegatie keert op 10 november terug naar Suriname.