Welles-nietes over boycot ABOP-ministers

GFC NIEUWSREDACTIE- De vicepresident van Suriname tevens voorzitter van de coalitiepartij ABOP, Ronnie Brunswijk, herhaalde in het weekend zijn beschuldigingen dat minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning geen gelden vrijmaakt voor ABOP-ministers.

Minister Achaibersing – die voorgedragen is door de politieke organisatie VHP onder leiding van de huidige president Chandrikapersad Santokhi- verwierp eerder beschuldigingen dat hij de ministers van de ABOP boycot.

Achaibersing presenteerde tijdens een interview een overzicht van gelden die zijn overgemaakt aan ministeries die vallen onder het beheer van ABOP-ministers. Het gaat om percentages tussen 85-95%.

OOK INTERESSANT
Drie gewonden, waaronder een baby van 7 maanden, bij verkeersongeval

Onvolledig ingevulde reçu’s of het ontbreken van onderliggende stukken vertragen echter het proces. Die zaken worden teruggestuurd naar de desbetreffende ministeries om de nodige correcties door te voeren.

Verder haalde de minister aan dat hij zich moet houden aan procedures en is hij niet van plan om de gevangenis in te gaan voor geen enkele minister.

OOK INTERESSANT
Arbeider in Suriname gearresteerd voor verduistering van forse geldbedragen

Volgens Brunswijk wordt er wel geaccordeerd, maar de uiteindelijke betaling van reçu’s blijft uit.

VHP-parlementariër Mahinder Jogi benadrukt dat de Financiënminister zich aan regels moet houden. “Als er geld is, is er geld. Maar als er geen geld is, is er ook geen geld”, zegt Jogi.

Er zijn volgens hem wel projecten uitgevoerd, alleen wordt er zuiniger geregeerd.