Waterbronnen klaaskreek aangetast door wateroverlast, organisaties schieten Brokopondo te hulp

dc menzelzoon klaaskreek brokopondo

GFC NIEUWSREDACTIE- Het is alom bekend dat vanwege overmatige regenval in de maanden april en mei er sprake was van wateroverlast in diverse districten waaronder Brokopondo.

Volgens districtscommissaris (dc) Ludwig Mendelzoon waren de waterbronnen van klaaskreek aangetast door wateroverlast. De bronnen waren hevig vervuilt.

“Er waren vijf bronnen in gebruik. Ondanks het water is weggetrokken, kon de SWM geen water leveren aan de gemeenschap. Het was een ellende, want men heeft geprobeerd met tankwagens water te leveren aan de gemeenschap, echter kon men toch niet voldoen aan de behoefte van de samenleving,” vertelt Mendelzoon.

Vandaar dat de kapitein van Klaaskreek, Michel Walden, aan de bel heeft getrokken en is er een partnerschap aangegaan met diverse organisaties.

Er is via het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) aangeklopt bij United Nations Development (UNDP). Diverse organisaties waaronder SWM, NH, UNDP, ROS, een Caribische rampenorganisatie en de ambassadeur van Canada zijn de afgelopen week te Klaaskreek bij elkaar gekomen om zich te oriënteren rond het probleem van de waterbronnen.

OOK INTERESSANT
President Santokhi benadrukt investering in gezondheidszorg tijdens jaarrede

“UNDP heeft aangegeven haar ondersteuning te zullen geven ten aanzien de waterbronnen te upgraden. De SWM was onder andere bezig een van de bronnen uit te pompen van het vuile water. Dan gaan ze de bron zuiveren totdat de bronwater weer bruikbaar is. Wij zijn als overheid blij dat men de samenleving van Brokopondo te hulp schiet” , zegt de burgervader.