fbpx

Wat er gaande is in Suriname is schrikbarend en volksvijandig

INGEZONDEN– Wat er momenteel gaande is in Suriname is schrikbarend, volksvijandig en neigt naar niets minder dan dictatuur vanuit de politiek en beleidsmakers.

De afgelopen maanden zijn diverse personen opgepakt die de straat opgingen om te protesteren of een grote mond opzetten tegen de president, regeringsgezinden of topfunctionarissen.

De buitenfunctiestelling van twee top politiefunctionarissen die de afgelopen week acties hebben aangekondigd en geleid, is op zijn zachts gezegd zeer beschamend en betreurenswaardig.

Terwijl wij denken dat wij afgezonderd zijn van de buitenwereld of dat men onze handelingen niet ziet en volgt, is het tegendeel het geval.

Alles wordt door de diplomatieke missies en andere buitenlandse organisaties doorgespeeld aan hun regeringen en moederorganisaties.

Terwijl de politiek en de regering kritische demonstranten de mond probeert te snoeren met rancuneuze handelingen heeft men niet door dat wij onze eigen glazen ingooien.

Suriname bevindt zich aan de rand van de afgrond en probeert zich in de wereld sterk te maken voor het genereren van investerings- en zakelijke kansen.

BEKIJK OOK
Sluizen en pompgemalen centraal in Japanse ondersteuning tegen wateroverlast

Maar hoe willen wij investeerders aantrekken als wij niet eens met elkaar kunnen omgaan en simpele problemen oplossen, als de regering niet in staat is om de corruptie aan te pakken en af te stappen van nepotisme?

Het is zeer jammer dat de regering en de president zich zo volksvijandig opstellen, terwijl de president oproept tot dialoog. Hoe oproepen tot dialoog, terwijl je tegelijk vreedzame burgers probeert monddood te maken?

De regering dient af te stappen van het volksvijandig beleid, te meer de voorzitter van de VHP, Chandrikapersad Santokhi – nu president van het land – voorafgaande aan de verkiezingen anders had beloofd.

J. Boendhie

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud