fbpx

‘Was het springkussen wel goed bevestigd?’ Vraagtekens en verdriet nadat kinderen tien meter de lucht in worden gegooid en overlijden

GFC NIEUWSREDACTIE- Het springkussendrama op een basisschool op het Australische eiland Tasmanië heeft nabestaanden en schoolmedewerkers in diepe rouw gedompeld.

“Op een dag waarop zij hun laatste schooldag hadden en met plezier uitkeken naar de vakantie, rouwen we allemaal om hun verlies”, zei een politiewoordvoerder.

Vijf kinderen zijn donderdag overleden door het tragisch incident met een springkasteel.

Een sterke wind zou de springkussen hebben opgepikt, waarna meerdere kinderen van ongeveer tien meter naar beneden vielen. Er wordt nog onderzocht of de springkussen goed bevestigd was.

Vier andere kinderen liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. Het ongeluk gebeurde op een basisschool toen het einde van het schooljaar werd gevierd.

OOK INTERESSANT
11-jarig meisje maakt het goed na te zijn bevallen van baby; stiefvader achter slot en grendel

1 5 | GFC

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Koranleraar verdacht van molesteren 10 jonge meisjes aangehouden

Op beelden is te zien hoe de restanten van het springkasteel aan een boom hangen en hulpverleners massaal aanwezig zijn.

Er werden meerdere reddingshelikopters ingezet en slachtoffers zijn naar verschillende ziekenhuizen vervoerd, meldt Nine.com.

Meer dan 250.000 Australische dollars aan fondsen zijn binnengestroomd van mensen in het hele land die onthutst zijn door het gebeuren.

Foto: Nine