fbpx

Koranleraar verdacht van molesteren 10 jonge meisjes aangehouden

GFC NIEUWSREDACTIE- De politie van Jakarta in Indonesië heeft een koranleraar gearresteerd op verdenking van het molesteren van 10 jonge meisjes – die allemaal zijn studenten zijn.

Volgens de politie heeft de 52-jarige verdachte tussen oktober en december 2021 meisjes van 10-15 jaar aangerand. De meeste meisjes waren 10 jaar oud.

De man bekende zijn slachtoffers te hebben aangerand voor sensueel genot. De politie zei dat hij hen vaak omgerekend vijftig eurocent gaf om te zwijgen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Taxibedrijf schorst chauffeur die moslima verbiedt te bidden in auto

Eén slachtoffer vertelde haar ouders echter over het misbruik en verwittigde later de ouders van andere slachtoffers. Ze deden vervolgens aangifte bij de lokale politie, wat volgens nieuwsmedium Coconuts leidde tot de arrestatie zondag.

BEKIJK OOK
Ava (14) wordt door haar vader met jachtgeweer door hoofd geschoten en overleeft het niet

Met 70 studenten die aan hem zijn toevertrouwd, staat de politie open voor de mogelijkheid dat zich in de nabije toekomst meer slachtoffers melden.

De politie merkte op dat de verdachte twee vrouwen en volwassen kinderen heeft, van wie er één in de 20 is. Hij is eerder niet aangeklaagd voor dit type misdrijf.

Hij is aangeklaagd voor meerdere schendingen van de Indonesische kinderbeschermingswet en kan tot 15 jaar gevangenisstraf krijgen voor elk geval.

foto ter illustratie