Waar liggen de prioriteiten van de Surinaamse regering?

OPINIE – In Suriname staat de regering voor een prangend dilemma dat de samenleving bezighoudt.

Aan de ene kant wordt gemeld dat er ontoereikende financiële middelen zijn om de salarissen van overheidspersoneel te verhogen en om benodigdheden aan te schaffen voor de politie, brandweer en de Beveiliging en Bijstanddienst Suriname.

Aan de andere kant is er echter wel geld beschikbaar voor de constructie van een nieuw hoofdbureau voor de politie, ondanks dat de noodzaak daarvoor momenteel in twijfel wordt getrokken. Dit werpt de vraag op: waar ligt de prioriteit van de Surinaamse regering?

Het gebrek aan financiële middelen voor salarisaanpassingen en essentiële uitrusting voor de veiligheidsdiensten roept zorgen op over de welzijnsnormen van de burgerbevolking en de efficiëntie van de dienstverlening door de overheid. Dit tekort aan middelen beïnvloedt direct de kwaliteit van openbare diensten en de levenskwaliteit van Surinamers.

Tegelijkertijd lijken dure buitenlandse reizen van overheidsfunctionarissen een bron van uitgaven te zijn die ter discussie worden gesteld. Het lijkt erop dat er prioriteiten moeten worden heroverwogen om de beperkte financiële middelen effectiever te gebruiken.

In een tijd van economische uitdagingen is het van cruciaal belang dat de Surinaamse regering haar middelen zorgvuldig beheert en prioriteiten stelt om de behoeften van haar bevolking te waarborgen. Transparantie en verantwoording zijn essentieel om het vertrouwen van het volk te behouden en de juiste keuzes te maken voor de toekomst van het land.

OOK INTERESSANT
Suriname glijdt steeds verder af naar niveau waar goede normen en waarden zeldzaam worden

Ben M.D.

DISCLAIMER: Publicatie van opiniestukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud