fbpx

VS onderzoekt game-functie in 580.000 Tesla-voertuigen

GFC TECHNOLOGIEREDACTIE- Amerikaanse toezichthouders voor autoveiligheid zeiden woensdag dat ze een formeel veiligheidsonderzoek hebben geopend naar 580.000 Tesla-voertuigen die sinds 2017 zijn verkocht vanwege het besluit van de autofabrikant om games toe te staan in de voertuigen.

In de 580.000 Tesla’s die sinds 2017 zijn verkocht zouden tijdens het rijden games kunnen worden gespeeld op het touchscreen direct naast de bestuurder.

Volgens de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) is door de functie ‘Passenger Play’ de kans op ongelukken groter, omdat bestuurders van de auto’s daardoor afgeleid kunnen worden.

De gamefunctionaliteit in de Tesla’s met de naam Passenger Play zou sinds vorig jaar tijdens het rijden ingeschakeld kunnen worden. Daarvoor kon er alleen gespeeld worden als de auto geparkeerd stond.

BEKIJK OOK
Nationale energievisie nodig voor structurele groei en ontwikkeling

De NHTSA zegt nu bepaalde aspecten van de functie te zullen evalueren. Het gaat dan onder andere over de frequentie en gebruiksscenario’s van Passenger Play, zo klinkt het.

Tesla heeft vooralsnog niet gereageerd.

Eerder deze maand bracht de Amerikaanse krant New York Times de spelfunctie onder de aandacht. Daarop zei de NHTSA dat het daarover al in gesprek was met Tesla, meldt Reuters.