fbpx

Vrouwen in menstruatieperiode zijn niet verplicht dat te melden aan hun werkgevers

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Vrouwen die in hun menstruatieperiode zijn hoeven dat niet te melden aan hun werkgevers indien zij die behoefte daartoe niet hebben.

Ook het vragen aan een vrouw of ze wel of niet in haar periode is gaat een paar stappen te ver. Het druist in tegen alle privacyrechten.

Mannen die er moeite mee hebben om eten te consumeren dat is klaargemaakt door een dame die ongesteld is, moeten maar van hun achterhaalde gedachten af zien te komen.

Het is anno de twintiger jaren in deze eeuw allang bewezen dat mannen niet ziek worden of andersoortige rampspoed op hun pad tegenkomen wanneer zij voedsel naar binnen werken dat door een dame is klaargemaakt die menstrueert.

Ook het serveren van eten door een mens die in haar periode is zorgt voor geen enkel gevaar voor heren.

OOK INTERESSANT
Vrouw wiens baarmoeder werd verwijderd: er is een nieuwe wereld voor mij en m'n vriend open gegaan

Zo reageert het KIVC op een recent geval waarbij de eigenaar van een eethuisje in Amsterdam aan zijn werkneemster vroeg of zij wel in haar ‘schone periode’ is. Indien niet, zou iemand anders het eten moeten klaarmaken.

“Het is te belachelijk voor woorden dat deze vragen nog worden gesteld, en dat alleen omdat er nog mensen zijn die zo bijgelovig zijn”, laat het Internationaal VrouwenCollectief aan GFC Lifestyle weten.

Het KIVC wijst elke vrouw erop dat zij niet hoeven mee te werken aan het in stand houden van deze absurde theorie die voornamelijk door Antilliaanse en Surinaamse mannen wordt gepropageerd.

Foto ter illustratie.