Vrouw loopt trauma op nadat verdoving uitwerkt tijdens keizersnede

GFC NIEUWSREDACTIE- De 27-jarige Beth uit het VK stond doodsangsten uit toen de verdoving uitwerkte tijdens haar keizersnede.

De vrouw die sindsdien dagelijks last heeft van angstaanjagende flashbacks, is nu bezig met het vergroten van het bewustzijn over PTSS na de bevalling.

Beth Deacon beviel in 2020 van haar zoontje Eddie.

Twintig maanden later wordt ze nog steeds getergd door flashbacks van het liggen op de operatietafel.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: ‘Mama’s geheim:’ Veel mannen voeden onbewust een kind op dat niet van hen is

Levendige flashbacks kunnen ervoor zorgen dat een persoon het gevoel heeft dat hij opnieuw door de trauma meemaakt, inclusief de fysieke sensaties.

Tijdens haar keizersnede schreeuwde zij het uit van pijn, omdat haar ruggenprik niet langer werkte.

Na negen lange minuten kreeg Beth eindelijk algehele anesthesie toegediend.

Maar vlak voordat ze haar ogen sloot, was ze ervan overtuigd dat zij en haar baby stervende waren, omdat ze verloskundigen hoorde zeggen dat haar baby “blauw” was en niet ademde.

Omdat Eddie minstens 12 weken te vroeg werd geboren, moest hij nog vier weken in het ziekenhuis blijven om kracht op te bouwen.

Beth zegt via TheSun dat de eerste keer dat ze haar zoon zag, ze zich “fysiek afgestoten” voelde.

Ze zei: “Het klinkt verschrikkelijk. Ik had het gevoel dat ik in een afschuwelijke nachtmerrie leefde waarin mensen me probeerden te vermoorden en me een baby probeerden te geven die niet van mij was.”

Haar flashbacks zijn verminderd tot een paar per week en ze leert ze zelf te beheren met behulp van informatie op het internet.