‘Mama’s geheim:’ Veel mannen voeden onbewust een kind op dat niet van hen is

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Mannen leven in de overtuiging dat ze hun eigen kind opvoeden. Echter is dat vaak niet het geval, beweren experts.

De befaamde Canadese mannencoach Rich Cooper vertelt dat grofweg 15% van de mannen een kind grootbrengt dat niet van hen is. Dat baseert hij op harde cijfers van DNA testcentra.

Hij adviseert mannen om er niet automatisch vanuit te gaan dat hun zwangere vrouw of vriendin, door hen zelf is bevrucht.

“Het interesseert dames vaak niet wie de vader van hun kind is, alleen dat er een man beschikbaar is om ervoor te zorgen”, vervolgt Cooper tijdens een podcast en raadt aan om na de geboorte een vaderschapstest te doen.

De Canadees haalt daarnaast een Engels experiment aan, waarbij schoolkinderen de opdracht kregen hun bloedgroep te onderzoeken, en daarvoor het DNA van hun ouders moest worden opgevraagd. Hier bleek maar liefst 30% een andere vader te hebben.

Enkele dagen geleden deed een radeloze ‘papa’ zijn verhaal via de populaire Britse column Dear Deidre. De onfortuinlijke man voedde 8 maanden lang een jongetje op waarvan hij dacht de vader te zijn.

“Ik heb een band met die jongen en dit heeft me totaal verwoest”, zei hij nadat zijn vriendin toegaf dat het kind waarschijnlijk van een ander is.

Foto ter illustratie.