fbpx

Volgauto’s van Surinaamse ministers mogen niet in bezit komen van hun familieleden en vrienden

INGEZONDEN-DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud

Recentelijk heeft de Surinaamse president C. Santokhi via de media laten weten aan de gemeenschap dat het aantal volgauto’s van ministers drastisch beperkt zal worden.

Het is jammer dat het staatshoofd pas langer dan twee jaar na zijn aantreden heeft ingezien dat het vervoeren van ministers met zoveel tamtam heel erg lachwekkend is.

Maar liever laat dan nooit.

De belangrijke vraag die nu openstaat is wat er met de honderden luxe auto’s, die de Surinaamse belastingbetalers miljoenen Amerikaanse dollars hebben gekost, zal gebeuren.

Het is publiek geheim dat veel ministers en hun familieleden tij en ontij gebruik maakten van deze voertuigen. Soms om zelf hun kinderen, nichten, neven, vrienden en vriendinnen naar allerlei privélocaties, winkels en zelfs feesten te transporteren.

BEKIJK OOK
Man ingesloten voor twee afzonderlijke steekpartijen in Nickerie

En dat zowaar ook nog met brandstof die door de overheid is bekostigd.

Het zou de president sieren indien hij ook duidelijk aangeeft wat er met de wagens zal gebeuren. Nu al doen er sterke geruchten de ronde dat deze zullen worden gebruikt door familie en vrienden.

Het zijn de parlementsleden die deze kwestie goed moeten monitoren en aan de bel moeten trekken als het fout gaat.

Het beste is om de auto’s zo snel als mogelijk te verkopen en de opbrengsten te stoppen in de meest noodzakelijke projecten.

Mevrouw S. Cruden

INGEZONDEN- DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud