fbpx

Vier verdachten aangehouden voor mishandeling en ontvoering

GFC NIEUWSREDACTIE- Na verkregen en uitgewerkte informatie hebben leden van de afdeling Kapitale Delicten op 3 september de vier verdachten Sharmila P. (38), Cindy R. (39), Shiva G. (31) en de 36-jarige Wireshkoemar M. op verschillende adressen te Commewijne opgespoord en aangehouden.

Dit viertal wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de ontvoering van de 60-jarige Radjen S. alias “LUX” op 1 september.

Het slachtoffer dat tegen zijn wil was meegenomen, werd mishandeld aan de Amarillesweg ter hoogte van de aanmeerstijger te Meerzorg in het district Commewijne.

Een ooggetuige die dit alles waarnam, deed aangifte bij de politie en verklaarde daarbij dat zij op die bewuste dag naar de aanmeerstijger te Meerzorg was geweest om haar boot te controleren. Bij die gelegenheid zag zij Radjen die tevens wachter is van de boten, in een boot zitten. Zij hield een kort gesprekje met hem en liep vervolgens naar de achterkant van haar boot.

Op een bepaald moment hoorde zij de wachter luidkeels schreeuwen en nam waar dat de wachter door twee mannen mishandeld werd met een stuk brandhout. Verder zag de aangeefster een vrouw die Radjen uitschold.

BEKIJK OOK
Lancering nieuwe wet- en regelgevingen bouw- en vergunningsbeleid OW

De twee mannen hielden de wachter vervolgens aan zijn voeten en handen vast, waarna zij het slachtoffer in de auto plaatste en met hem wegreden. Het onderzoek in deze zaak werd toen overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Het slachtoffer werd op 3 september op aanwijzing van de vier verdachten in de omgeving van Peperpot, waar hij werd vastgehouden, aangetroffen.

Radjen werd direct afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, waar hij vanwege de opgelopen verwondingen ter verpleging is opgenomen.

Twee van de verdachten hebben toegegeven het strafbaar feit te hebben gepleegd, terwijl de twee anderen ontkennen. Het motief tot het plegen van deze daad is vermoedelijk dat Radjen een geldbedrag van één van de verdachten heeft weggenomen.

Het viertal werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau en is in verzekering gesteld.