fbpx

Verwoestende overstromingen in Pakistan: UNICEF werkt ter plaatse samen met partners om kinderen en gezinnen te helpen

GFC NIEUWSREDACTIE- Moessonregens hebben geleid tot de ernstigste overstromingen in de recente geschiedenis van Pakistan, waardoor dorpen zijn weggespoeld en meer dan drie miljoen kinderen humanitaire hulp nodig hebben en een verhoogd risico lopen op door water overgedragen ziekten, verdrinking en ondervoeding.

Meer dan 1.200 mensen, onder wie ongeveer 400 kinderen, zijn om het leven gekomen.

Honderdduizenden huizen zijn verwoest, terwijl veel openbare gezondheidsfaciliteiten, watersystemen en scholen zijn vernietigd of beschadigd.

UNICEF werkt samen met de regering en partners om veilig drinkwater te bieden; levensreddende medische benodigdheden; therapeutische voedselvoorraden; en hygiënekits voor kinderen en gezinnen.

BEKIJK OOK
Vrouw verliest het bewustzijn na aanval door Braziliaanse bijen

Tijdelijke leercentra zijn ook opgezet om te ondersteunen en bescherming te bieden in het kader van het psychosociale welzijn van kinderen die getroffen zijn door deze verwoestende overstromingen.

Maar er is volgens de organisatie veel meer nodig om ervoor te zorgen dat zij alle gezinnen kan bereiken die ontheemd zijn door overstromingen en hen kan helpen deze klimaatramp te overwinnen.

UNICEF roept landen en andere hulporganisaties om een helpende hand te bieden.

Foto: UNICEF