Verloedering binnen KPS en NL aanpakken

INGEZONDEN-In het weekend is bekend gemaakt dat 3 politieambtenaren in een zaak van de ontvoering en verkrachting van twee minderjarige meisjes van 13 en 14 jaar zijn betrokken.

De groep die verantwoordelijk was voor de vermissing en het misbruiken van de meisjes bestond verder uit 3 burgers. Verder is ook bekend dat 4 militairen betrokken zijn geweest in een zaak van misbruik, aanranding of verkrachting.

Alle verdachten van de 2 afzonderlijke zaken zijn ingesloten door de politie en de militaire politie.

Dat politieambtenaren en militairen in groepsverband strafbare handelingen plegen, nota bene tegen kinderen, geeft aan hoe de afgelopen jaren de rekrutering is geweest van de leden van de gewapende machten, althans het leger en de politie.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Integraal veiligheidsplan en directe acties ontbreken in Suriname, terwijl criminaliteit verruwt

Het KPS is een geval van werkverschaffing verworden, veel mensen worden “geregeld” en ze hebben dan een baan, wapen en macht verkregen.

Bij het rekruteren vanaf ex-minister Edward Belfort is minder gelet op de competenties en de kwaliteiten van de aspirant-agenten en is het politieapparaat nu totaal verziekt.

Het KPS lijkt al jaren geen leiding te hebben, de korpschef communiceert en praat slecht en maakt totaal geen indruk op de burger die bescherming behoeft, laat staan op de criminelen. Er zijn dus in het KPS veel mensen opgenomen die daar niet thuishoren.

OOK INTERESSANT
Is Jogi een loverboy geworden die aan grooming doet?

Tot slot willen wij als bewijs van de verloedering wijzen op een nieuw fenomeen: een aantal vrouwelijke politieambtenaren en militairen die actief zijn op TikTok en verleidelijk draaiende bewegingen maken in uniform, terwijl ze poseren met hun wapen. Veelal is op de achtergrond ordinaire muziek te horen.

De ministers van Justitie en Politie en Defensie zullen daadkrachtig moeten optreden om het imago van het KPS en het Leger te herstellen.

De Stem

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]