fbpx

Integraal veiligheidsplan en directe acties ontbreken in Suriname, terwijl criminaliteit verruwt

INGEZONDEN– De nieuwsartikelen liegen er niet om. Haast elke dag worden er meldingen gedaan van gewelddadige berovingen, roofmoorden, afrekeningen en minderjarigen die op klaarlichte dag ontvoerd en verkracht worden.

Een moeder wordt vlak voor haar minderjarige kinderen verkracht. In de Palmentuin wordt een moeder die met haar kinderen loopt, beroofd. Een vrouw laat zich gebruiken als lokaas om een autobestuurder te beroven.

Wat de zaak erger maakt, is dat er binnen het Korps ook rotte appels zijn. Wie gaat ons beschermen als de gewapende machten, bij wie we ons veilig moeten voelen, zich vergrijpen aan tienermeisjes en ook even hard met de drugsdealers meedoen?

Het lijkt erop dat de minister van Justitie en Politie en het Korps Politie Suriname geen integraal plan hebben om de verruwing van de criminaliteit tegen te gaan.

BEKIJK OOK
Man klemgereden en beroofd van geld en auto

Dank zij het Safe City-project van de vorige regering kan de politie enkele van de criminelen achterhalen, maar het schort aan een integrale aanpak en frequente acties om het veiligheidsgevoel terg te brengen.

Om het aantal criminele daden zoals berovingen op korte termijn snel terug te dringen, is direct een ontmoedigingsbeleid nodig dat praktisch toepasbaar is. Burgers willen zoveel mogelijk politie en militairen op straat zien. Continu bestoken van criminele haarden en netwerken kan het veiligheidsgevoel vergroten. Dit moet wel samengaan met preventie.

De Stem

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Opvallend veel criminaliteit de afgelopen maanden