Verruwing criminaliteit baart regering zorgen

GFC NIEUWSREDACTIE- De verruwing van de criminaliteit baart de regering zorgen, zegt vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk .

Hoewel de cijfers in vergelijking met voorgaande perioden niet zijn gestegen, is de aard van de misdrijven wel verruwt. Als voorbeeld haalde de vp de executie afgelopen week te Pontbuiten aan, alsook de vele verkeersongevallen.

“Het land moet geen wilde westen worden,” riep Brunswijk. “Er moet hard opgetreden worden tegen de criminelen. Er moeten ook meer verkeerscontroles komen!”

Er moet ook controle op wapens komen, pleit de vicepresident.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Integraal veiligheidsplan en directe acties ontbreken in Suriname, terwijl criminaliteit verruwt

“Laatst was ik op Albina. Een groep jongemannen reed langs en als gangsters hebben ze gewoon geschoten op mensen hun huizen. Deze mensen moeten hard aangepakt worden!”

Brunswijk wil beleid en een strakke controle op wapenbezit. “We moeten het aanpakken,” benadrukt hij voor de zoveelste keer.

“Het kan niet zo zijn dat het een wild-west-situatie wordt in het land en iedereen zich onveilig voelt. Laatst is op Pontbuiten iemand neergeschoten. Dat waren we niet gewend in Suriname. Er moet meer controle komen op wapenbezit, vooral illegaal wapenbezit.”

De vp gaf in zijn betoog aan dat de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksie, samen met zijn team druk bezig is om na te gaan hoe de uitbarstingen binnen de criminaliteit hard aan te pakken.

Er zal beleid komen op dit gebied en de controle op onder andere illegaal wapenbezit zal worden verbeterd.

Overige berichten