fbpx

Verkeersbrigadiertjes weer actief in nieuw schooljaar

GFC NIEUWSREDACTIE- Tijdens de grote vakantie heeft de afdeling Verkeer van het Korps Politie Suriname (KPS) verkeersbrigadiertjes opgeleid.

De verkeersbrigadiertjes hebben geleerd hoe ze het verkeer moeten begeleiden om hun medescholieren te helpen bij het oversteken. Ze hebben ook diverse oefendagen gehad bij verschillende scholen om in de praktijk met verkeer te werken.

De verkeersbrigadiers spelen een belangrijke rol in de veiligheid van scholieren bij het oversteken en helpen om de oversteekpunten bij scholen nog een stukje veiliger te maken. Dit jaar zijn er bij 36 scholen verkeersbrigadiers actief.

Het opleiden van verkeersbrigadiertjes lag drie jaren stil en is dit jaar weer van start gegaan. De verkeersbrigadiertjes zullen door middel van hun stopbordjes de aandacht trekken bij de verschillende oversteekpunten.

BEKIJK OOK
Werkgroep start traject om Wageningen toerismerijp te maken

Het KPS doet een beroep op de gemeenschap om rekening te houden met de scholieren in het verkeer en medewerking te verlenen aan de verkeersbrigadiers bij het uitvoeren van hun taak. Ook in de buurt van scholen waar er geen verkeersbrigadiers aanwezig zijn adviseert het ministerie dat er met gematigde snelheid wordt gereden.

De verkeersbrigadiers zullen vanaf het nieuwe schooljaar in oktober weer actief zijn in Paramaribo, Wanica en Para. In de maand oktober worden de verkeersbrigadiertjes van het district Nickerie opgeleid.