Verdwaalde oudere man in Paramaribo – Noord slaapt in tuin van vreemden

GFC NIEUWSREDACTIE- Een oudere Hindostaanse man die mogelijk aan het dementeren is en zijn eigen woning niet kon vinden, heeft vrijdag een deel van de vroege ochtend geslapen in te tuin van vreemden in Paramaribo- Noord.

Rond 06.00 uur trof een bewoner van de Jan Steenstraat nabij de Maretraite mall de man liggend op het erf aan. De politie werd gebeld en de bejaarde werd wakker gemaakt. Hij vertelde dat hij zich had vergist en een huis verder woonde.

Een getuige zegt aan GFC Nieuws dat de politie hem vervolgens vroeg om hem dan naar zijn eigen huis te begeleiden. Maar daar aangekomen bleek de man die geen zwerver lijkt te zijn ook niet te wonen.

‘Hij wist op een gegeven moment ook niet meer waar hij woonde. Hij had wel een ID- kaart bij zich en de politie heeft zijn gegevens genoteerd. Maar plotseling liep hij weg en de wetsdienaren lieten hem zijn gang gaan. Het lijkt er veel op dat deze man aan het dementeren is en steeds te weg kwijt raakt”, aldus de getuige.

Ze is van oordeel dat familieleden van dementeren waakzamer moeten zijn. Ze stelt voor om dementerenden desnoods een brief met daarop het adres en telefoonnummer van dierbaren mee te geven als ze alleen op straat gaan.

Foto ter illustratie: Rad Cyrus

Overige berichten