fbpx

Verdrietige vrouw waarschuwt: vriendinnen zijn soms de grootste vijanden van je liefdesrelatie

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een 37- jarige vrouw die woont in de Nederlandse stad Utrecht vertelt aan de lifestyleredactie van GFC Nieuws dat beste vriendinnen de grootste vijanden kunnen zijn van liefdesrelaties.

Ze wil elke vrouw waarschuwen om erg voorzichtig te zijn met het inwinnen van relatieadvies bij hun beste maatjes.

Nog problematischer wordt het wanneer er ongemerkt subtiele druk van vriendinnen wordt gelegd die het voortbestaan van serieuze romances in gevaar kunnen brengen.

Veel psychologen benadrukken inderdaad het prominente effect dat groepsdruk heeft op onze relaties.

Deze druk kan van grote invloed zijn op wie we daten, hoe lang we daten, met wie wij een relatie aangaan of anderzijds een affaire verbreken.

“Ik woonde langer dan 11 jaar samen met een lieve man waar ik niet veel negatiefs op aan te merken had. Een prachtvent die heel veel van mij hield en die dat ook met zijn daden liet blijken”, legt de dertiger op verdrietige toon uit aan GFC.

BEKIJK OOK
11- jarige jongen die grote hekel heeft aan zijn oma weigert haar te groeten

Zij vertelt verder dat er op een gegeven moment grote ruzies ontstonden toen ze op aandringen van twee goede vriendinnen vaker het nachtelijke uitgaansleven bezocht.

Haar geliefde vond het geen goede zaak dat ze elk weekend en soms ook door de week pas in de vroege ochtenduren thuis kwam na een avondje stappen met haar maatjes.

Uiteindelijk ging de relatie kapot en gingen de twee uit elkaar.

“Achteraf heb ik heel veel spijt dat ik mij zo negatief heb laten beïnvloeden en mij halsstarrig richting hem heb opgesteld”.

“De manier waarop mijn vriendinnen op mij hebben ingepraat, de subtiele druk, heeft ervoor gezorgd dat ik deze goede man kwijt ben geraakt”, weet ze zeker.

Foto ter illustratie.