fbpx

Verdoe je tijd niet aan mensen die niets voor je kunnen betekenen

INGEZONDEN- Het is een vaak gehoorde kreet: tijd kost geld, het is extreem kostbaar. Maar tijd is als je er heel erg goed over nadenkt veel meer dan dat.

De relatief korte tijd die je in het leven krijgt is echt niet in geld uit te drukken, zo kostbaar is die. Die is van onschatbare waarde.

Van de 24 uur per etmaal slapen wij gemiddeld 8 uren. De resterende 16 uur besteden de meeste volwassenen aan onder anderen werken, gemiddeld tussen de 6 tot 9 uren per dag.

Een kleine berekening wijst al gauw uit dat er niet zoveel tijd meer overblijft voor onze hobby’s, uitgaan, sporten, socializen en reizen.

Het zou dus erg verstandig zijn om onze vrije perioden nuttig te gebruiken, dus er zoveel mogelijk quality time van te maken.

Wat mij echter opvalt bij veel van mijn kennissen is dat ze hun kostbare tijd nodeloos verdoen aan figuren en activiteiten die zonder te overdrijven geclassificeerd mogen worden als ‘waste of time’.

Zij worden er niet beter of vrolijk van, integendeel brengen deze ze eerder in een mineurstemming.

Je zal echter in je leven helaas veel personen op je pad tegenkomen die niets anders doen dan je tijd verdoen of opportunistische beweegredenen hebben.

BEKIJK OOK
Mannen die meerdere vrouwen als geliefde hebben mogen niet gekleineerd worden

Met enkele vrienden van mij die erg actief zijn in het zakenleven heb ik het dikwijls hierover. Zij zijn het volledig eens met mij dat het handig is om dergelijke personen en activiteiten veel sneller te identificeren.

En zodra je signalen krijgt dat iemand die je pad kruist je tijd verdoet, een zogeheten ‘waste of time figuur’, deze dan direct uit je leven te verbannen.

De rode draad van het verhaal is om je tijd niet te verdoen aan mensen die niets positief voor je kunnen betekenen en eerder belagers zijn van je gemoedsrust of levensgeluk.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de GFC Nieuwsredactie het eens is met de inhoud