Verdachte verzet zich tijdens aanhouding en valt politieambtenaar aan

politie

GFC NIEUWSREDACTIE- De verdachte V.F. (55) is door de Surinaamse politie ingesloten voor doodsbedreiging en overtreding van een beschermingsbevel.

V.F. wordt ervan verdacht eerder op die dag het opgelegd beschermingsbevel te hebben overtreden en deed het woonadres van zijn ex-vrouw in het politieressort aan.

Daarbij heeft hij de vrouw met de dood bedreigd en gaf aan haar woning in brand te zullen steken. De vrouw deed van de strafbare feiten aangifte tegen haar ex-man op voormeld politiebureau.

De verdachte werd gelijk opgespoord en is in de directe omgeving van het woonadres van de aangeefster, in ieder geval binnen dat gedeelte waarvoor het beschermingsbevel geldt, aangehouden.

Bij zijn aanhouding ging hij tekeer met de politie, maar het gelukte de wetsdienaren hem in de boeien te slaan.

Hij werd vervolgens ter afkoeling overgebracht naar het politiebureau, alwaar V.F. ook tekeer ging en een politieagent aanviel.

Deze wetsdienaar heeft trappen aan zijn knieën moeten incasseren en heeft een gescheurd uniform hemd hiervan overgehouden.

OOK INTERESSANT
Politie voert landelijke veiligheidsoperatie uit

De verdachte werd door de overige politieambtenaren overmeesterd en in de cel geplaatst.

De politieman moest medisch worden behandeld en is verder verwezen naar de orthopeed.

Tijdens het onderzoek van de politie is komen vast te staan dat V.F. in het verleden tijdens zijn aanhouding onder de Centrale Markt ook heeft gevochten met politieagenten en het uniform van één hunner had gescheurd.