Verdachte met 9 eerdere veroordelingen gearresteerd voor diefstal en poging tot diefstal in Meerzorg

GFC NIEUWSREDACTIE- Op zondag 29 mei en zaterdag 3 juni van dit jaar werden er in Meerzorg, Suriname, aangiftes gedaan van poging tot gekwalificeerde diefstal, diefstal en poging tot diefstal bij de lokale politie.

De verdachte, L.R., die reeds 9 vonnissen op zijn naam heeft staan voor verschillende strafbare feiten, werd na een korte achtervolging op 1 september gearresteerd.

Op de eerdergenoemde data werden twee gascylinders van 28 lbs gestolen, en op een andere locatie probeerde de verdachte zeven ananassen te stelen. Deze laatste poging tot diefstal werd echter verijdeld door een voorbijganger, die de ananassen terugbracht naar de zoon van de eigenaar.

OOK INTERESSANT
Teleurstelling wacht duizenden grondaanvragers in Suriname

L.R., de verdachte in deze zaak, staat bekend om zijn veelvuldige verplaatsingen en verblijf op zee. Bovendien heeft hij in het verleden al 9 veroordelingen op zijn naam staan voor uiteenlopende strafbare feiten, wat zijn criminele achtergrond benadrukt.

Op 1 september slaagden de wetsdienaren erin om L.R. aan te houden en hem voor te leiden aan de Hulpofficier van Justitie. Na de voorgeleiding besloot het Openbaar Ministerie om de verdachte in vrijheid te stellen, hoewel zijn uitgebreide strafblad ongetwijfeld heeft meegewogen in deze beslissing.

OOK INTERESSANT
Vrouw opgepakt voor herhaaldelijke valse 112-meldingen, belde duizenden keren

Gelukkig werden de twee gestolen gascylinders teruggevonden en overgedragen aan hun rechtmatige eigenaar.