Venezolaanse sekswerkers gered uit woning in Paramaribo-Noord

GFC NIEUWSREDACTIE- Politie-eenheden hebben de eerste week in juni een aantal Venezolaanse vrouwen – die werden ingezet als sekswerkers – gered uit een woning in Paramaribo-Noord.

De politie van Nickerie heeft in samenwerking met de afdeling Trafficking in Persons (TIP) op 18 juni een joint-operatie uitgevoerd.

Tijdens deze actie is de verdachte met de initialen P.F in een zaak welke in onderzoek is bij TIP, aangehouden in Nickerie.

Deze verdachte, die als taxichauffeur zijn diensten heeft verricht om Venezolaanse dames met een illegale status te vervoeren van Nickerie naar Paramaribo, is in verzekering gesteld voor mensensmokkel.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Surinaamse opa mag zijn kleindochter niet meer zien na racistische opmerking

In deze zaak is de 44-jarige vrouwelijke verdachte W.W op 9 juni aangehouden en in verzekering gesteld.

Tegen deze vrouwelijke verdachte is er vanaf 3 juni, een onderzoek gaande waarbij slachtoffers van mensenhandel zijn bevrijd uit haar woning te Paramaribo-Noord.

De inval van 3 juni werd ook door een gemengd team bestaande uit medewerkers van TIP, Kapitale Delicten en Fraude en Economische Delicten uitgevoerd.

Tijdens de joint-operatie van 18 juni is de verdachte A.B in een afzonderlijk zaak aangehouden voor mensensmokkel, deelneming criminele organisatie en overtreding Wet Economische Delicten.

Tijdens een ingesteld onderzoek op een locatie in Nieuw-Nickerie, bleek dat er negen Venezolaanse dames verbleven op het adres, die geen bewijs van legale binnenkomst in Suriname konden overleggen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Een vreemdgaande vrouw is veel erger dan een vreemdgaande man, vertelt relatiecoach

Een vreemdgaande vrouw is veel erger dan een vreemdgaande man, vertelt relatiecoach

Desondanks verhuurde A.B kamers voor deze dames en werd een bar ter plaatse geëxploiteerd.

De verdachte A.B kon geen geldige vergunning daarvan overleggen. Een partij alcoholische dranken welke ter plaatse is aangetroffen, is in beslag genomen. A.B is hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

Zeven van de Venezolaanse dames zijn aangehouden voor overtreding van de Vreemdelingen Wet. Aan deze joint-operatie in Nickerie hebben naast TiP deelgenomen de Bikers-unit West en RBT West.

De joint operatie vond plaats onder leiding van de GPC Nickerie, hoofdinspecteur van politie Bryan Isaacs.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten