fbpx

Veiligheidsadviseur Linscheer ontkracht beweringen vicepresident Brunswijk

GFC NIEUWSREDACTIE- Veiligheidsadviseur van de Surinaamse president, Melvin Linscheer, ontkracht beweringen van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk dat hij al geruime tijd wordt gevolgd door veiligheidsdiensten van de president.

Brunswijk waarschuwde tijdens een ontmoeting met journalisten voor de aanvang van de Raad van Ministers vandaag president Chan Santokhi en het Justitieel Interventie Team (JIT) om staatsinstrumenten niet te gebruiken om personen om hem heen en/of politieke tegenstanders uit te schakelen.

Volgens Brunswijk zag hij er geen heil in toen de president Linscheer tot veiligheidsadviseur benoemde. De vp geeft aan dat hij wordt achtervolgd en zou hij de president eerder op de hoogte hebben gesteld hierover, maar het staatshoofd heeft geen actie ondernomen.

Brunswijk zegt dat hij zich niet bedreigd voelt en dat niemand hem kan bedreigen. Hij ging ook in op de kwestie van ABOP-topper Joel ‘Bordo’ Martinus. De vp noemt het een politiek scenario.

BEKIJK OOK
OM wil oplossing voor hoge concentratie kwikdamp boven Paramaribo

In gesprek met Clif Limburg van LIM FM ontkente Linscheer dat er sprake is van het volgen van de vicepresident. “Hij heeft dit een keer al aangehaald maar het is absoluut niet waar dat er sprake is van een observatie of onderzoek naar de vicepresident”, haalde Linscheer aan.

Brunswijk beweert over rapporten te beschikken waaruit blijkt dat men hem en mensen dichtbij hem wil uitschakelen. Hij beweert dat hij zelf ook gevolgd wordt door het Justitieel Interventie Team (JIT).

Linscheer verduidelijkt dat het JIT niet onder de president valt, maar onder de procureur-generaal. De opsporing van Bordo is volgens de veiligheidsadviseur een aangelegenheid van het cold-case team van de politie.