Vaste commissie Arbeid en Werkgelegenheid hoort uitdagingen bacovenbedrijf FAI aan

GFC NIEUWSREDACTIE- De leden van de vaste commissie voor Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) in het Surinaams parlement hebben een werkbezoek gebracht aan het staatsbedrijf Food and Agricultural Industries (FAI) te Jarikaba.

Het doel van dit bezoek is om meer inzicht te krijgen in de werkprocessen en om na te gaan hoe de commissie kan bijdragen aan de ontwikkeling van het bedrijf.

De commissie brengt regelmatig werkbezoeken aan staatsbedrijven, om de regering aandacht te vragen voor de uitdagingen, vooral voor zaken regarderende het werkterrein van de commissie.

Tijdens dit werkbezoek heeft de directie van FAI een presentatie gehouden over de positie van het bedrijf. Besproken is:
• Standaard en marktoegang van het bedrijf
• Productie Parameters FAI 2022-23
• HRM-personeelsverloop en
• Toekomstplannen
Verder heeft de directie de onderstaande aandachtspunten aan de commissie voorgehouden:
• Werving van personeel; het aantrekken van werknemers gaat moeilijk
• Ouderschapsverlof; Het afdragen van een percentage van het loon aan het fonds
• Vergrijzing binnen de organisatie

De presentatie is verzorgd door Permita Bissumbhar (Algemeen directeur). Zij werd ondersteund door Nitesh Ramlakhan ( Productie directeur), Shiewa Nanhoe (Agro & Res directeur) en Soenita Badhoe (HRM). Aan het eind van dit werkbezoek heeft het directieteam de commissie een rondleiding in het bedrijf gegeven.

OOK INTERESSANT
Directeur OGA oriënteert zich bij de Esther stichting

De commissie bestaat uit de leden: Harriët Ramdien(voorzitter), Soewarto Moestadja, Ramon Koedemoesoe, Patrick Kensenhuis, Henk Aviankoi, Joan wielzen en Radjendrekoemar Debie en Wilsientje van Emden heeft als toehoorder van de commissie deelgenomen aan het werkbezoek.