Vakbondsleiders sturen signaal naar regering, het land moet leefbaar worden

GFC NIEUWSREDACTIE- Verschillende vakbondsleiders in Suriname hebben middels een actie op het Vlaggenplein een signaal gestuurd naar de regering.

De reden van het protest is de verslechterde economische situatie in het land.

De vakbondsleiders zijn van mening dat het land leefbaar moet worden. Vakbondsleider David Bakker zegt dat het volk al genoeg heeft ingeleverd.

Volgens Bakker moet de regering het geld gaan halen in de goud-, hout- en oliesector.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Huisbaas in Suriname dwingt moeder om haar dochters uit te lenen voor betaling huurschuld in natura

De voorzitters willen onder andere terugdraaien van de stroomtarieven, keuringstarieven van voertuigen, stopzetten van de verhoging van verzekeringen, waaronder ook die van de voertuigen.

Het volk kan volgens Bakker al de verhogingen niet betalen. De prijzen in de winkels moeten omlaag. De goederen moeten betaalbaar worden.

Binnenkort kunnen mensen zich geen auto meer permitteren. Behalve dat de keuring fiks omhoog gaat, gaat ook de WAM-premie de lucht in per 1 augustus.

Donderdag en vrijdag zullen de protesten gecontinueerd worden. Daarna zullen de leden van de diverse bonden worden opgeroepen om de acties te ondersteunen.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten