fbpx

Huisbaas in Suriname dwingt moeder om haar dochters uit te lenen voor betaling huurschuld in natura

GFC LIFESTYLEREDACTIE– Een huisbaas in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo die nog achterstallige huurgelden tegoed heeft van een alleenstaande moeder, dwingt de vrouw om een of meerdere van haar dochters beschikbaar te stellen.

De vrouw en haar drie jonge dochters wonen al jarenlang in een huurhuisje in het district Wanica.

Maar sinds de coronacrisis heeft ze minder inkomsten waardoor ze de huurpenningen niet altijd op tijd en volledig kon betalen. Hierdoor is er een schuld ontstaan.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: ‘Minstens helft vrouwen in relatie of huwelijk heeft andere man als backup’

De huisbaas heeft de moeder vaker onder druk gezet om haar dochters beschikbaar te stellen om met hem van bil te gaan om zo de schuld te vereffenen.

BEKIJK OOK
Vrouw (42) doet echtgenoot WK-voetbal kaartjes cadeau om meer tijd door te brengen met minnaar

Het Kritische Internationale VrouwenCollectief (KIVC) laat aan GFC Nieuws weten dat de moeder er niet over piekert om haar meisjes te misbruiken.

Een goede kennis van het ‘slachtoffer’ vroeg om interventie van het VrouwenCollectief dat intussen al een andere passende huurwoning voor de moeder heeft weten te vinden. Het gezin zal binnenkort verhuizen.

Het KIVC gaat na op welke wijze er een regeling kan worden getroffen met de man om de nog te betalen huurgelden in termijnen af te lossen.

Foto ter illustratie.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER