Tiener krijgt 50 jaar cel voor doodslaan eigen vader met hamer op Halloween

GFC NIEUWSREDACTIE- Een tiener uit New Hampshire (VS) werd veroordeeld tot minstens een halve eeuw achter de tralies nadat hij had toegegeven dat hij zijn vader op brute wijze had vermoord met een hamer op Halloween-nacht in 2019.

Joseph Beam (19) kreeg maandag een straf van 50 jaar tot levenslang in de gevangenis voor het doden van zijn vader Jason (41), iets meer dan twee jaar geleden door hem herhaaldelijk met een hamer te slaan en hem met een mes te steken.

De vader werd in zijn hoofd, nek en borst gestoken.

De advocaat van de tiener had eerder documenten ingediend bij de rechtbank met het argument dat hun cliënt “leed aan een psychische aandoening op het moment dat hij zijn vader aanviel”.

“Het is moeilijk om elke dag wakker te worden, wetende dat jij de reden bent waarom je vader weg is”, zei zoon Joseph tijdens de strafzitting. “Ik zou er alles aan doen om mijn vader terug te krijgen. Hij betekende veel voor me. Elke dag maak ik me zorgen om hem. Ik weet niet waar iemand naartoe gaat na zijn dood, maar ik hoop dat ik hem ooit weer kan zien.”

Hij bood zijn verontschuldiging aan eenieder die hij pijn heeft gedaan.

“Het spijt me echt. Ik hoop dat ik in de toekomst nog een kans op het leven kan krijgen. Ik hou van je mama, ik hou van je Jimmy. Ik hou van je papa,” zei hij. “Elke keer als ik op een rustige plek ben, praat ik met mijn vader. Ik hoop echt dat hij me kan horen. Ik mis hem zo erg.”

Zijn moeder zei op de zitting dat ze geloofde dat haar zoon geen controle had over zijn acties op de avond dat hij zijn vader vermoordde.

“Zijn acties waren de manifestaties van een waanidee. Symptomen die zo verontrustend voor hemzelf waren, dat hij bang was om het Jason of mij te vertellen,” aldus zijn moeder.