fbpx

The Next Generation Suriname roept op tot ondersteuning minister Pokie

GFC NIEUWSREDACTIE- Als we allemaal massaal achter haar zouden staan, haalt Leo bakzeil. Kan de regering over tot de (wan)orde van de dag en voelt zij zich gesterkt.

Aan het woord is Xaviera Jessurun van de The Next Generation Suriname over een mogelijke vervanging van minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer.

Jessurun: Dit is een cruciaal moment in ons land! Ik zou ook steun appreciëren op een dergelijk moment. Ik sta daarom achter haar. Hoe mooi zou het niet zijn als wij allemaal een keer gewoon massaal iemand konden steunen…. geen ‘ja maar’, en ’toen dit’, en ’toen dat’ en ‘ik vertrouw niet’ ….gewoon doen.”

“Nu is het nodig, brood nodig….voor ons land…..voor de toekomst. It’s worth the fight (until it isn’t). Beslis zelf, maar besef dat als we allemaal samen achter haar konden staan … we samen stappen maken naar waar we allemaal van dromen…baby steps, but steps. Het is maar een druk op een knopje (voor nu).”

Verder voert zij op dat wij hebben gekozen voor economisch herstel van ons land. “Wij hebben deze regering gekozen om te breken met vriendjes politiek en nepotisme en wij hebben gekozen voor beleid op basis van eerlijkheid en gelijkheid en kunde en zoveel meer…”

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Man bekend om het spuiten van insecticide in zijn mond overleden

Jessurun meent dat minister Pokie (voorgedragen door de ABOP) haar best doet, in belang van de samenleving.

“Grond uitgifte geschiedt op basis van een plan en/of een bestemming welke zal bijdrage aan de economische ontwikkeling.”

BEKIJK OOK
42-jarige motorfietser doodgereden door vrachtwagen

“Blijkt dat haar partijleden daar niet van gediend zijn. Zij willen primair, grond voor zichzelf en hun relaties, buiten de regels om. Daar wil zij (de huidige minister) niet aan meewerken. En nu is er sprake van vervanging van deze minister (door de ABOP).”

“De president ontslaat en benoemt uiteindelijk ministers. Dit creëert dus een politieke crisis in de regering. Alsof we nog niet genoeg crises hebben.”

“Laat het duidelijk zijn: wij hebben een jaar geleden gekozen voor bestuurders die ongeacht hun partij of persoonlijke grillen in het belang van elke Surinamer zullen handelen.”

“Bestuurders die de bovenstaande 3 punten (en meer) zullen verwezenlijken. Doen ze dat niet, dan moeten ze weg. Doen ze dat wel, dan mogen ze blijven.”

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Verdelgingsmiddelen in Suriname verbieden om personen die uit het leven willen stappen te beschermen

“Aan de ABOP-leiding, m.n. Leo Brunswijk & co.: handen af van Diana Pokie, de minister van Grondbeleid en bosbeheer van en voor Suriname en niet het ministerie van ABOP-land! Aan de minister i.c.: buig niet! Aan de RVM: steun haar! Morgen ben jij dit!”

“Aan de totale regering en alle betrokkenen: onze prioriteit no. 1 is het succesvol economisch herstellen van ons land. Iedereen die dat niet als prioriteit ziet, of meewerkt en bijdraagt aan het nodige vertrouwen daarvoor nodig, moet opzouten.”

“Wij, als samenleving, zijn niet geïnteresseerd in politieke spelletjes en persoonlijke machtsuitbreiding en niemand is gebaat bij dergelijke ‘djugu djugu’,” aldus Jessurun op social media.