Surinamers in Nederland zijn vaak minder luxueus ingesteld

INGEZONDEN- Het is evident dat individuen in Suriname geneigd zijn tot een luxueuze levensstijl, een fenomeen dat zich door de jaren heen blijft manifesteren.

Deze tendens wordt niet ondersteund door het argument dat Surinamers genetisch geprogrammeerd zijn om dergelijke voorkeuren te hebben.

Het is aantoonbaar dat velen die naar Nederland emigreren, zich met succes aanpassen aan minder luxe levensomstandigheden.

Zij nemen met veel minder genoegen, variërend van het bewonen van een klein appartement op de tiende verdieping zonder tuin, tot het gebruik van openbaar vervoer in plaats van persoonlijke voertuigen.

Ter contrast, in Suriname lijkt de algemene consensus te neigen naar vrijstaande woningen met royale tuinen en het bezit van grote, brandstofintensieve voertuigen.

Het is tijd om een meer realistische kijk te hanteren op de levensstandaard die voor iedereen haalbaar is, met speciale aandacht voor de financieel kwetsbaren onder ons.

Een luxe levensstijl is niet altijd mogelijk, noch duurzaam, en het besef dat een stap terug soms noodzakelijk is, is een inzicht dat breed geaccepteerd moet worden.

S. Cruden

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud
OOK INTERESSANT
Ego's in Suriname blokkeren samenwerking tussen kleine politieke partijen