Suriname wil tijdens voorzitterschap Caricom nieuwe economische mogelijkheden creëren voor regio

GFC NIEUWSREDACTIE- Voor Suriname en andere Caricom-lidlanden is het van belang dat er nieuwe economische mogelijkheden worden gecreëerd binnen de regio.

Binnen Caricom zijn leiders het met elkaar eens dat duurzame ontwikkeling prioriteit geniet. Het is daarom van eminent belang dat er binnen Caricom wordt gezorgd voor een hechte eenheid om gezamenlijk barrières weg te werken en samen te werken om productie te stimuleren, zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking van Suriname.

In verband met de invulling van het Caricom-voorzitterschap door president Chandrikapersad Santokhi is de Inhoudelijke Voorbereidende Commissie geïnstalleerd.

De commissie bestaat uit vertegenwoordigers van verschillende ministeries die betrokken zijn bij de Caricom-agenda.

De commissie is geïnstalleerd voor een duur van zes maanden en zal zich bezighouden met de inhoudelijke voorbereidingen.

De minister zegt dat er specifieke onderwerpen zijn die van eminent belang zijn. Het gaat onder andere om; de single market and economy, ontwikkelingsfinanciering, klimaatsverandering, arbeidsmarkt, agrarisch beleid, industrieel beleid en zaken behorende tot het portfolio van de president.

President Santokhi zal vanaf 1 juli 2022 tot en met 31 december 2022 de functie van het voorzitterschap van Caricom vervullen.

OOK INTERESSANT
Beruchte luchtvaartmaatschappij Air Peace vliegt binnenkort met Braziliaanse Embraer E175 toestellen