fbpx

Suriname opgescheept met diasporarovers

INGEZONDEN– Het begon met die exorbitante betalingen aan ex-minister Gillmore Hoefdraad die toen onder de regering Bouterse US$ 60.000 eiste tegen een koers van 2.80.

In dit land studeren er genoeg mensen af aan de universiteit en andere hogere opleidingen en gaat het verhaal van minister Marie Levens van Onderwijs dat ruim 40% van de bevolking tot de 4e klas is gegaan niet op.

Wij zouden graag willen weten wanneer dat onderzoek is gedaan en of dat een landelijk karakter heeft.

Wat wij wel weten, is dat regeringen in Suriname liever niet werken met nationale zakelijke professionals en worden steeds personen, voornamelijk Nederlanders naar Suriname gehaald om het land tot ontwikkeling te brengen.

BEKIJK OOK
Verkeersbrigadiertjes weer actief in nieuw schooljaar

Echter blijkt het veelal diasporarovers te zijn.

Zogenaamd hebben wij geen deskundigen! De slavernij en immigratie hebben duidelijk hun sporen achtergelaten en zijn wij nog niet helemaal bevrijd van het denken dat alles wat westers is goed en beter is.

Het is daarom niet verwonderlijk dat gekwalificeerde verpleegsters, leerkrachten, artsen en andere deskundigen het land verlaten en hun heil elders zoeken.

Deze cultuur die in stand wordt gehouden belemmert deskundigen om hun werk te doen en dient zo snel mogelijk worden doorbroken.

J. Boendhie

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud