Suriname kan geen visvergunningen meer uitgeven, maximum al bereikt

GFC NIEUWSREDACTIE- Minister Prahalad Sewdien van Landbouw, Veeteelt & Visserij (LVV) van Suriname blijft erbij dat er geen visvergunningen beloofd zijn aan Guyana.

Hierover is al enige tijd onduidelijkheid, er zou sprake zijn van 150 vergunningen die uitgegeven zullen worden.

Volgens Sewdien zijn er geen vergunningen meer om uit te geven, want het maximum is bereikt. Het zou pas kunnen als vergunningen van de tussenpersonen, de zogenaamde stromannen, ingetrokken worden.

Deze kwestie zal opgelost moeten worden middels dialoog, meent de bewindsman. “We kennen onze westelijke buren; het zijn fighters. Maar wij zijn coulanter en proberen middels dialoog tot een oplossing te komen’, zegt Sewdien.

Er is al enige tijd onduidelijkheid over 150 vergunningen die al dan niet uitgegeven zullen worden aan Guyana. Parlementariër Mahinder Jogi van de VHP vindt dat er nagegaan moet worden hoe er 150 vergunningen aan Guyana zijn toegezegd.

Volgens hem zou de president een dergelijke belofte niet kunnen doen, zonder de LVV-minister te raadplegen.
Daarom gelooft de parlementariër dat de president op het kompas van Sewdien heeft gevaren. Jogi is, net als de minister, ervan overtuigd dat dit opgelost kan worden middels dialoog.

OOK INTERESSANT
5-6 gedetineerden, inclusief Moordverdachte, ontsnapten via doorgezaagde spijlen van toiletruimte Cellenhuis Nieuwe Haven