Suriname hoeft voorlopig niet op hulp van Nederland te rekenen

Binnenhof Den Haag

OPINIE- Met de val van de regering Rutte ontstaat er onvermijdelijk een nieuwe dynamiek in de internationale betrekkingen van Nederland.  Het is waarschijnlijk dat de verandering ook de relatie tussen Nederland en Suriname zal beïnvloeden.

Er is veel speculatie over welke partijen de nieuwe coalitie zullen vormen na de aankomende Tweede Kamerverkiezingen, die naar verwachting in de herfst plaatsvinden.

OOK INTERESSANT
Het dubieuze verhaal van corruptie en valsheid in geschrifte: Zal slechts de grondinspecteur hangen?

Onder politieke analisten is er een groeiende verwachting dat een rechts kabinet aan de macht kan komen. Als dit scenario zich ontvouwt, is het waarschijnlijk dat de nieuwe Nederlandse regering een meer onbuigzame houding zal innemen ten opzichte van Suriname.

Deze starheid kan negatieve gevolgen hebben, vooral met betrekking tot de ondersteuning van verschillende aspecten van de Surinaamse economie en andere belangrijke gebieden.

OOK INTERESSANT
Een bezorgde burger: Ik voel me rot in dit land

Zowel de economische als sociale implicaties van deze mogelijke veranderingen roepen ernstige zorgen op. In deze tijden van politieke onzekerheid is het belangrijker dan ooit om internationale solidariteit en begrip te bevorderen.

C. Wallerlei

DISCLAIMER: Publicatie van opiniestukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud