fbpx

Surinaamse vriend mag niet zonder afspraak bij Nederlandse schoonouders eten

GFC LIFESTYLEREDACTIE- De Surinaamse vriend van een Nederlandse dame is door zijn ‘schoonouders’ bij de deur geweigerd. Hij kwam tijdens het avondeten op de bonnefooi langs en mocht niet aan tafel aansluiten.

Het stel heeft een LAT-relatie waarbij zij nog bij haar ouders inwoont. De man kwam tot voor kort zonder afspraak bij haar ouderlijk huis langs om tijd met zijn geliefde door te brengen.

De twintiger uit Rotterdam voelt zich door de situatie gekwetst en onbegrepen. Zo vertelt een kennis van de man aan de redactie van GFC Lifestyle.

“Ik ben Surinaams opgevoed. Bij ons zit gastvrijheid en spontaniteit in de cultuur. Het is gebruikelijk om onaangekondigd bij familie en kennissen langs te komen”, zei hij.

Hoewel de Rotterdammer al jaren in Nederland woont, ziet hij het niet als onbeleefd om zonder afspraak bij bekenden over de vloer te gaan.

OOK INTERESSANT
Baanbrekende methode ontwikkeld om neurodegeneratieve ziekten te detecteren

Zijn kennelijk conservatieve Nederlandse ‘schoonouders’ zouden hebben aangegeven dat zij veel waarde hechten aan hun privacy en eigen ruimte. Aan bezoekjes vooraf inplannen geven zij naar verluidt de voorkeur.

“Het is moeilijk te begrijpen dat dit als onbeschaafd wordt gezien. Mijn vriendin bezoeken zonder lang vooraf te melden dat ik kom is nu helaas buiten beeld”, beklaagde de Surinamer.

Een psychologe uit Den Haag verbonden aan GFC zegt dat het belangrijk is dat beide partijen open moeten staan voor elkaars normen en waarden, vooral ingeval van een interculturele relatie.

Ondanks de culturele verschillen horen alle betrokkenen bereid te zijn om te leren en groeien. Aanpassing is volgens haar een tweerichtingsproces.

Foto ter illustratie.