Surinaamse tiener uit Amsterdam weigert met het OV of de fiets naar school te gaan

tramhalte bus openbaar vervoer amsterdam

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een Surinaamse tiener uit Amsterdam weigert met de fiets of het openbaar vervoer naar school te gaan, omdat hij het in zijn land ‘niet gewend’ was om gebruik te maken van deze vervoersmiddelen en de voorkeur geeft aan privévervoer.

De jongen, die op basis van gezinshereniging naar Nederland kwam, werd toen hij nog in zijn geboorteland woonde altijd met de auto naar school gebracht. Een gewoonte die op zijn aandringen alsnog wordt gecontinueerd.

Dat laat een familielid van de scholier weten aan GFC Lifestyle.

“Dat het voor veel schoolgaanden in Nederland de norm is om met het openbaar vervoer naar hun opleiding te gaan, verandert voor hem niets aan de situatie”, werd er gezegd.

De tiener heeft aan zijn familie laten weten dat hij zich onprettig voelt in een drukke bus, trein of tram. Fietsen in de binnensteden ervaart hij als intimiderend en riskant.

“Hij wordt voorlopig nog gebracht naar school in afwachting van een oplossing”, zei het familielid tot slot.

OOK INTERESSANT
IT'ers in San Francisco betalen $700 per maand om een bed te huren

Een maatschappelijk werkster verbonden aan het KIVC voert aan dat er diverse redenen zijn waarom een immigrant zich verzet tegen culturele gewoonten van zijn geadopteerde land.

Met name het veranderen van meerdere gewoontes tegelijkertijd, zoals gebruikelijk is in een nieuwe omgeving, kan een oorzaak zijn waarom de jongen vastklampt aan oude handelswijzen.