Surinaamse president kan nog langer dan 10 jaar aanzitten met de juiste adviseurs om zich heen

Economie succes

GFC NIEUWSREDACTIE- Of nu de heer Chan Santokhi, Desi Bouterse, Ashwin Adhin of Edward Belfort president van Suriname is, uiteindelijk hangt het succes van hun beleid voor een groot deel af van de kwaliteit van hun adviseurs.

Ook de mate waarin op het kompas wordt gevaren van deskundigen, is bepalend voor beoogde positieve resultaten.

Een staatshoofd kan alleen de beste resultaten behalen wanneer hij wordt bijgestaan door ervaren experts en vervolgens hun aanbevelingen ook zoveel mogelijk opvolgt.

Dat zegt Suriname- criticus/analist Pinas aan GFC.

Deskundig advies is volgens hem cruciaal bij het navigeren door zeer complexe vraagstukken op gebieden zoals economie.

“Experts kunnen op basis van hun kennis en ervaring grondige analyses maken en strategieën ontwikkelen die kunnen helpen bij het vormgeven van effectieve beleidslijnen”.

“Door hun advies op te volgen, kunnen de president en ministers beter geïnformeerde beslissingen nemen die in het beste belang van Suriname zijn”, stelt hij.

OOK INTERESSANT
Man geeft schuld van pijnlijke relatiebreuk aan president Santokhi: 'Ik zal hem nooit vergeven'

Maar volgens de Suriname- analist vereist effectief leiderschap ook sterke besluitvormingsvaardigheden en de bereidheid om naar verschillende standpunten te luisteren.

“Wat wij wel van Santokhi mogen zeggen, en dat is een sterk punt van hem,  is dat hij het vermogen heeft om ondanks de moeilijke tijden en vele kritieken, vastberaden en standvastig te blijven”.

Hij blijft erbij dat Santokhi nog alle kans heeft om het roer volledig om te gooien.

“Indien zowel Santokhi en Brunswijk zich laten omringen door ervaren topexperts en alle amateurs die ze tot nu toe om zich heen hebben gehad de laan uitsturen, kunnen ze successen boeken en nog wel langer dan 10 jaar aanzitten”, meent hij.