fbpx

Surinaamse dollar wordt expres zwakker gemaakt, vermoeden analisten

GFC NIEUWSREDACTIE- Verschillende financieel analisten vermoeden dat de monetaire autoriteiten doelbewust bezig zijn om  de waarde van de Surinaamse dollar (SRD) te verzwakken.

Volgens hen kan het niet anders, gelet op de volgens hen volstrekt verkeerde strategieën die worden toegepast om de wisselkoersen beheersbaar te maken.

“Er is hier veel meer aan de hand. Ik heb het sterk vermoeden dat er opzet in het spel is”, aldus een analist tegenover GFC Nieuws.

Ook de de topman van de Surinaamse politieke partij de Nieuwe Leeuw (DNL) Dharm Mungra laat aan GFC weten niet meer te begrijpen waarmee de regering bezig is.

BEKIJK OOK
Nickerie krijgt moderne Visaanlandingsplaats

Mungra die door veel professionals wordt geclassificeerd als een deskundige, begint ook te speculeren dat er expres verkeerd wordt gehandeld door de verantwoordelijken.

“De banken zijn weer 61.2 miljoen rijker. Het is dweilen met de kraan vol open bij de zogenaamde koersbeteugelingsmaatregelen van de Centrale Bank van Suriname”.

“De zogenaamde professoren gaan doodleuk verder. Het begint nu echt op opzet te lijken omdat zelfs ezels uiteindelijk hun fouten inzien”, aldus Mungra.