Surinaamse man die 85- jarige zieke vrouw wilde verkrachten moet verplicht in psychiatrisch centrum worden opgesloten

GFC NIEUWSREDACTIE- De 48-jarige man uit Suriname die heeft geprobeerd een 85-jarige verlamde vrouw, die in nota bene in bed lag met luiers aan, probeerde te verkrachten, moet verplicht psychiatrische hulp krijgen.

Het is een taak van de rechter om in dergelijke gevallen, behalve een celstraf, ook direct in samenspraak met een psychiater een TBS op te leggen.

Met een terbeschikkingstelling (TBS) wordt in ieder geval een poging ondernomen om de samenleving te beschermen tegen personen met ziekelijke storingen van het geestesvermogen.

Dat laat het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC) vrijdag aan GFC Nieuws weten.

Volgens het KSVC is het onverteerbaar dat er slechts gevangenisstraffen worden opgelegd aan seksueel gestoorde randfiguren waarvan het sterke vermoeden bestaat dat zij in herhaling zullen treden.

“Behalve kindermisbruikers zouden ook bejaardenverkrachters en andere criminelen met dit soort geestesstoornissen een TBS opgelegd moeten krijgen”, stelt het KSVC.

Het Collectief is er niet gerust op dat in dit geval de Surinaamse bejaardenverkrachter na zijn vrijlating niet in herhaling zal treden.

“Het opleggen van een celstraf betekent nog niet dat hij na zijn vrijlating genezen is van zijn ziekelijke neiging om zieke bejaarden die in een hulpeloze toestand in bed liggen of in een rolstoel zitten te verkrachten”.

“Om die reden zouden deze randfiguren na de gevangenisstraf verplicht  in een gespecialiseerde psychiatrische gesloten afdeling moeten worden behandeld alvorens zij weer worden “losgelaten” in de maatschappij”, stelt het VrouwenCollectief.

Foto ter illustratie

Overige berichten