Surinaamse alleenwonende oma verdrietig: ‘ik word alleen gebruikt als oppas voor mijn kleinkinderen’

vrouw bejaard oud senior

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een senior van Surinaamse komaf die woont in het Zuid-Hollandse Zoetermeer vertelt erg verdrietig te zijn, omdat ze voor haar gevoel alleen word gebruikt indien haar familie oppas voor hun kleintjes nodig heeft.

De alleenwonende tachtiger beklaagde zich tijdens een recent gehouden evenement waarbij een redactielid van GFC Lifestyle op locatie was.

“Ik heb mijn leven lang voor mijn kinderen gezorgd en nu voor hun kinderen, mijn kleinkinderen. Maar ik voel dat ik alleen wordt gezocht als er oppas nodig is,” zei ze.

De oma vertelt dat er soms dagenlang voorbijgaan zonder dat ze wordt gebeld om te vragen hoe het gaat of om te zien of ze hulp nodig heeft.

“Ik hou enorm van mijn kleinkinderen. Maar ik heb ook aandacht nodig. Ik ben geen robot en mis het sociale contact met mijn naasten,” beklaagde de grootmoeder.

Een psychologe verbonden aan GFC zegt desgevraagd dat deze kwestie een gevoelige kwestie onderstreept die aandacht verdient.

OOK INTERESSANT
Surinamer die woont in Nederland is het zat: 'ik moet mezelf constant bewijzen in dit land'

“Onze ouderen hebben ons nodig. Niet alleen om voor onze kinderen te zorgen, maar ook voor liefde, gezelschap en respect. Laten we niet vergeten wat zij voor ons hebben gedaan en wat zij nog steeds voor ons betekenen,” aldus de specialist.

Foto ter illustratie.