fbpx

Jonge studente die steeds moe werd en vaak sliep bleek levensgevaarlijke hartkwaal te hebben

GFC NIEUWSREDACTIE- Een studente aan de universiteit zocht medische hulp nadat ze zich aldoor moe voelde, en steeds vaker dutjes moest doen om alert te blijven.

De Britse Charlotte, studente forensische psychologie en strafrecht, vermoedde dat er iets goed mis was en bezocht de huisarts.

Ze werd alsmaar moe, raakte binnen 5 minuten buitenadem en kreeg pijn op haar borst.

Aanvankelijk zei de arts dat haar symptomen mogelijk werden veroorzaakt door stress, maar uiteindelijk werd Charlotte gediagnosticeerd met een ‘ongelooflijk zeldzame’ hartaandoening, restrictieve cardiomyopathie.

Het resulteert in een verminderde bloedstroom uit het hart en kan leiden tot symptomen van hartfalen, zoals kortademigheid, vermoeidheid en hartritmeproblemen.

BEKIJK OOK  Jonge vrouw bevalt op de dag van haar diploma-uitreiking

charlotte | GFC Nieuws

Volgens artsen had ze slechts 20 procent overlevingskans en is er geen behandeling voor de aandoening. Medici adviseerden haar om een harttransplantatie te ondergaan.

In februari 2018 werd ze geopereerd en lag ze 7 dagen in coma, vertelt ze via tabloid TheSun.

Na een herstelperiode van een aantal maanden, en na te zijn ingetrokken bij haar vriend, ging Charlotte terug naar de universiteit en studeerde af.

Na het afstuderen van het koppel, vroeg haar geliefde Ciaran haar ter huwelijk en gaan de tortelduifjes deze zomer in Italië trouwen.

Foto’s: PA Real Life